ELECTRIC PEACE – HATE IS A SPECIAL FEELING (EP)

Artiest info
Website
facebook

Label: Barred Records

De Amerikaanse rockgroep ‘Electric Peace’ heeft zijn thuisbasis in Resada nabij Los Angeles, Californië en wordt geformeerd rond zanger-bassist Brian Kild die samen met gitarist Honey Davis, drummer Rick Winward en keyboardsspeler Jim Hawkinson vier rocksongs heeft geschreven en opgenomen voor hun EP “Hate Is A Special Feeling”, de opvolger van de eerder uitgebrachte full-cd “Kill For Your Love”, hun debuutalbum uit 2019.

Het maken van ‘noise’ is hun specialiteit hetgeen gecreëerd wordt door het gebruik van elektronische modulatoren wat de sound van deze band een serieuze ‘boost’ geeft. De op de video te bekijken en beluisteren song “Hate Is A Special Feeling” is de single waarop u deze geluidseffecten heel goed kunt horen. Het nummer is een protestsong, een muzikale aanklacht tegen de sociale onrechtvaardigheden die tegenwoordig overal zo sterk aanwezig zijn in onze maatschappij.

De mix van punkrock en traditionele rock’n’roll vormt eveneens de basis van de drie andere nummers op deze EP waarin de gitaarriffs elkaar in ijltempo opvolgen. Dat is zo al zeker het geval in het nummer “Stay Up All Night” dat zelfs wat neigt naar hardrock, net als de derde track “Crankin’ Into Oblivion” en een rustpunt komt nadien ook niet in zicht want ook de vierde en laatste track “Plymouth Roadrunner” is een kakofonie van geluiden en schreeuwerige zang en instrumentatie. De zware voet wordt op deze plaat zelfs niet heel eventjes van het gaspedaal genomen.

Deze explosie van energiegolven door het kwartet ‘Electric Peace’ in vier nummers is voor ons al lang voldoende en hoeft ook niet langer te duren dan de tijd die een EP normaliter in beslag neemt. Haten doen we “Hate Is A Special Feeling” niet, maar echte fans van dit luidrockende genre willen we ons toch ook niet noemen.

(valsam)